I Ingemannsland (2012)

Ruds Vedby Borgspil 2012 bød på en kodylt sjov og psykedelisk oplevelse med den festlige og fornøjelige musikforestilling ”I Ingemannsland”.

Publikum fik en på opleveren og et godt grineflip, da den folkekære nationaldigter B.S. Ingemann og 70’ernes nye tanker og ideologier på en sjov og utraditionel måde blev bundet sammen til en overdådig og gennemmusikalsk teateroplevelse for hele familien.

Stykket markerede 150-året for Ingemanns død og satte nyt liv i digterens elskede morgen- og aftensalmer som ”I østen stiger solen op”, ”Nu titte til hinanden”, ”Dejlig er jorden” og mange flere!

Historien begyndte, da en gruppe hippier på vej til Thy-lejren på forunderlig vis blev draget mod Sorø i 1970. Hvad der først bare skulle være et kort ophold, endte med at blive et længerevarende og skæbnesvangert besøg. For skønt de ikke selv var klar over det, så var de med deres nye tanker, ideer og frigjorthed i gang med at ændre Danmarkshistorien. Og den slags historieskrivere vil altid, før eller siden, gøre ophold i Sorø. Se bare Ingemann, Grundtvig, H.C. Andersen og alle de andre store nationalhelte, som gennem tiden er blevet draget mod byen.

Nu var spørgsmålet bare, om Sorø by og de underjordiske væsener i skovene omkring, var klar til hashkager, meditation, fri sex og rød front? Ville al den frigjorthed og samfundsoprør afsløre byens og Akademiets urgamle hemmeligheder og ritualer? Og hvad havde underholdningsafdelingen i Danmarks Radio med det hele at gøre?

Alt det og endnu mere kunne man blive meget klogere på, når man oplevede teaterudgaven af Sorøs eget ”Da Vinci-mysterium”!

Og hvis ikke? Tja! Så er en ting er sikkert: Man fik lattermusklerne rørt, rytmik i fødderne og Peace, Love & Harmony i blodet efter en tur ”I Ingemannsland”!

Forestillingen spillede 8.-11. og 15.-18. august.

(Fotos: Mark Holm)

Plakat til "I Ingemannsland" (2012)